Rólunk

Köszöntünk a Budapesti Fidelitas tandíjblogján!
Tudj meg többet a tandíjról,
és kövesd velünk a népszavazási kampány híreit!

Kapcsolat: szanjidot@gmail.com

Friss topikok

  • törzsmókus: hmmm (2012.12.11. 14:23) Tandíjvita a Közgázon
  • fűrészpor: jól sikerült videó. (2009.12.14. 11:00) A Józsefvárosi Fidelitas kampánybeszámolója
  • Erik: na, elkezdödött? Tetszett a blogod neve. Azért is képedtem el, hogy egy ilyen névvel nemhogy polit... (2008.03.14. 14:50) Vasárnap új korszak kezdődhet
  • a Jani: Lassan mondom, hogy mindenki megértse: gyurcsány lop hazudik, korrupt, és röhög rajtunk. Jó a klip... (2008.03.05. 14:21) Megjött a tavasz, érzik?
  • Gery Greyhound: Biztos a terrorveszély :) (2008.03.05. 08:06) Tandíjról vitáztak a Közgázon
  • Tóth István: Hát... csak hogy az ellenzékiséggel talán baromira nem vádolható stop.hu cikkének címét idézzem az... (2008.03.04. 00:28) Liberális agymosás :)
  • csunderlik.péter: De nehéz az iskolatáska! A felvételit követő első év legyen mindenkinek ingyenes. Aztán meglátjuk,... (2008.03.03. 17:50) tandij.hu
  • Hegedűs Imre: Véleményem pontról pontra: „Túl sok az egyetemista.” Nem igaz. Az OECD országokban a felsőoktat... (2008.03.03. 16:19) Mi a tandíj? [origo]
  • adler: Nem. Az egész arról szól, h elkúrták. Tönkre tettek egy prosperáló országot, és még ahhoz sem érte... (2008.03.01. 21:08) Világgazdaság
  • adler: Igen az is fizeti. És az ország 4/5-ét utána ezek a diplomások tartják el. Amúgy meg kurvára nem ... (2008.03.01. 20:59) Mélyrepülésben a jelentkezők száma

Képek

El a kezekkel!

2008.02.27. 14:18 | attreides | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz debrecen bkf diákhitel magyar bálint sió lászló

Álszent dolog, ahogy a diákok zsebében kotorásznak

Hitelfelvételre biztatják a kormánypárti politikusok a diákokat. Az ellenzék szerint a diákhitel összegéből már most a megélhetésüket finanszírozzák a hallgatók. Az interneten közben sorra jelennek meg egyetemista lányok burkolt szexuális szolgáltatást kínáló hirdetései.

Magyar Bálint"A szegényebb réteghez tartozó tanulók miatt emelte meg a kormány a diákhitel összegét, hogy kifizethessék a tandíjat" - jelentette ki Magyar Bálint szabad demokrata politikus tandíjpárti kampánykörútján Debrecenben. Szerinte a felsőoktatás fizetőssé tételével nem járnak rosszul a hallgatók, mert a képzési hozzájárulás felét az intézményeknek az ösztöndíjakra kell költeniük.

"A diákhitelt egy felmérés szerint a hallgatók már most sem a költségtérítéses képzés finanszírozására fordítják, hanem a megélhetésükre" - mondta a Magyar Hírlapnak Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője. A szakpolitikus szerint a kormánypártok álszent módon kotorásznak a diákok zsebében. "Elvárja a kormány, hogy a fiatalok elfogadják a képzési hozzájárulás bevezetését, közben azzal érvel, hogy a tandíjként beszedett pénz felét ösztöndíjként talán visszakaphatják - mondta Sió László. - Kihez kerül a pénz másik fele? Már most, a tandíj bevezetése előtt látszik, hogy az a százöt-, illetve százötvenezer forint, amelyet szeptembertől szednének az intézmények, a legjobb helyen a diákoknál van."

"Munkát kell vállalnom, hogy folytathassam a tanulmányaimat, ha szeptemberben bevezetik a tandíjat" - mondta lapunknak Nagy Gergely, a Budapesti Kommunikációs Főiskola siófoki harmadéves hallgatója. Azt még nem tudja, mennyit kell fizetnie a következő tanévtől, de azt igen, hogy egyre nagyobb anyagi terhet rónak a családra a fővárosi tanulmányai. Az albérletért, rezsi nélkül, havonta harmincezer forintot fizet, a jegyzetekre is minimálisan ötezer forintot, étkezésre meg ennek háromszorosát. Nagy Gergely az üzleti szférában szeretne elhelyezkedni, hogy erre meglegyen az esélye, jelentkeznie kell a mesterképzésre is, amely újabb pénzügyi tehertétel.

Sió László Országszerte megnőtt a diákok munkavállalási kedve. Sokan a minimálbérnek megfelelő órabérért is munkába állnak. Vannak, akik többre vágynak. Nem marketingfogás, tényleg egyetemre jár az a lány, aki az egyik internetes szexportálon várja vidám társaságra vágyó férfiak jelentkezését. Környezete előtt igyekszik titkolni, hogy miből fizeti a tanulmányait. Lapunknak sem akart beszélni arról, hogy miért döntött amellett, hogy testét áruba bocsátja.

A felsőoktatás fizetőssé tétele másokat is bűnös útra csábít, egyre több férfi ad fel olyan tartalmú hirdetést, amelyben csinos egyetemista lány anyagi támogatására vállalkozna némi kedvesség ellenében.

"Iskolánkban több mint tíz olyan lányról tudunk, aki a szexiparból él - mondta el a Magyar Hírlapnak hazánk egyik legnagyobb egyeteme hallgatói önkormányzatának alelnöke. - Nem ítéli el őket senki, úgy gondolják: a morál addig tart, amíg van kenyér."

A bejegyzés trackback címe:

https://szanjidotmagadra.blog.hu/api/trackback/id/tr12356645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása